Με τον καθιερωμένο Αγιασμό ξεκίνησε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές του Ζωγράφειου Σχολείου Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής. Το κλίμα ήταν εορταστικό για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου από τα Ιωάννινα, την Άρτα, την Πρέβεζα και τη Θεσπρωτία, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών που παρευρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Σχολείου στη Δουρούτη Ιωαννίνων.
Ο Γενικός Διευθυντής του Ζωγραφειου Σχολείου κ. Γεώργιος Σιούλας στην ομιλία του ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Ήπειρο και αναφέρθηκε στους υψηλούς εκπαιδευτικούς στόχους που έχουν τεθεί για φέτος. Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι διευθύντριες των τριών βαθμίδων του Σχολείου, η κ. Δήμητρα Παρτάλα διευθύντρια στο Ζωγράφειο Δημοτικό Σχολείο, η κ. Ευαγγελία Γκίζα διευθύντρια στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο και η κ. Ευαγγελία Νάτσικα διευθύντρια στο Ζωγράφειο Λύκειο, οι οποίες αφού καλωσόρισαν στο Σχολείο τους νέους μαθητές, δεσμεύτηκαν, ότι το προσωπικό του Σχολείου καθημερινά θα δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να προσφέρει και φέτος μια εκπαίδευση αιχμής, που θα είναι το κλειδί για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.
Η εκδήλωση του Αγιασμού ολοκληρώθηκε με μια γλυκιά έκπληξη για τους μαθητές της Α’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, που δεν ήταν άλλη από το έθιμο του Schultüte και συνοδεύτηκε από πολλές ευχές για να είναι γλυκιά η φετινή σχολική χρονιά. Οι εκπαιδευτικοί του Ζωγράφειου Δημοτικού Σχολείου τηρώντας και φέτος το έθιμο από την Αυστρία, είχαν ετοιμάσει και δώρισαν στα πρωτάκια κώνους γεμάτους με δώρα (σχολικά είδη, παιχνίδια και γλυκίσματα).
Η Διεύθυνση του Ζωγράφειου Σχολείου εύχεται ολόθερμα σε όλους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία, πρόοδο και επιτυχίες!
Wir wünschen Ihnen einen schönen Schulstart!