Στο πλαίσιο της εβδομάδας δράσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού που εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στα σχολεία όλη της χώρας, το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής διοργάνωσε εκδήλωση ευαισθητοποίησης των μαθητών και των εκπαιδευτικών για τη σύγχρονη αυτή μάστιγα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία» και ομιλητή τον κ. Βασίλη Κούτρα, Καθηγητή Αγωγής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Επιστημονικά Υπεύθυνο στη «Σχεδία» και είχε ως θέμα: «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της σχολικής βίας».
Ο κ. Κούτρας παρουσίασε σε όλες του τις διαστάσεις το κοινωνικό αυτό πρόβλημα, ανέλυσε στους μαθητές πρακτικές αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού και υπογράμμισε, ότι κυρίως αποτυπώνει την έλλειψη σεβασμού απέναντι στην ατομικότητα και τη διαφορετικότητα του άλλου. Οι μαθητές από την πλευρά τους, μέσα από το γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε και τα ερωτήματα που υπέβαλαν, έλυσαν τις απορίες τους και συμφώνησαν ότι ο σχολικός εκφοβισμός είναι κυρίαρχα πρόβλημα της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και χαιρέτησε η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία» και Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κα Σοφία Μαρκούλα.