Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής η εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της “EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας”, που είναι η κορυφαία εταιρεία στο συγκεκριμένο κλάδο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στο Αμφιθέατρο του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Ήπειρο με ομιλητή τον Δρ. Χρήστο Ταουσάνη, επιστημονικό διευθυντή της “EMPLOY EDU”, συγγραφέα και σύμβουλο σταδιοδρομίας και ήταν μεγάλη η συμμετοχή των μαθητών Λυκείου αλλά και των γονέων τους, που ενημερώθηκαν έγκυρα και έγκριτα πάνω σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και επιλογής σπουδών.
Βασικοί άξονες της εκδήλωσης ήταν η σωστή επιλογή ομάδας προσανατολισμού και επιστημονικού πεδίου, η σύνθετη διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι συχνότερες παγίδες που συναντάμε σε αυτή και η αναζήτηση επαγγελματικών διεξόδων και καινοτόμων εξειδικεύσεων που προσφέρονται από διάφορους τομείς και κλάδους.
Μετά το πέρας της ομιλίας απαντήθηκαν οι ερωτήσεις και επιλύθηκαν οι απορίες του μαθητών και των γονέων τους, γεγονός που τους επέτρεψε να κατανοήσουν τους δυναμικούς επιστημονικούς κλάδους στο χώρο της εργασίας αλλά και τη διαμόρφωση της νέας αγοράς εργασίας, όπως εξελίσσεται στη διαρκώς μεταβαλλόμενη σύγχρονη πραγματικότητα.