Προσέφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιωαννιτών και παρέδωσαν μάθημα εθελοντισμού και αλληλεγγύης
Η προώθηση των αρχών του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς προς το συνάνθρωπο αποτελεί προτεραιότητα για το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής και έγινε για ακόμα μία φορά πράξη, μέσα από την προσφορά περίπου 1.100 συσκευασιών γάλακτος εβαπορέ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιωαννιτών προς ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων συμπολιτών μας.
Τις συσκευασίες γάλακτος εβαπορέ συγκέντρωσαν την περίοδο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων στο χώρο του Σχολείου οι μαθητές, οι κηδεμόνες τους και οι εκπαιδευτικοί του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Ήπειρο και δημιούργησαν με αυτές ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο, το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αλληλεγγύης. Και όπως είχαν συμφωνήσει, μετά τις γιορτές τις προσέφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου της πόλης των Ιωαννίνων μαζί με ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας.
Η εκδήλωση παράδοσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ιωαννιτών και παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας, Προσχολικής Ηλικίας, Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας κ. Μαρκούλα Σοφία, η Διευθύντρια  Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Τζιοβάρα Σοφία, η Διευθύντρια του Ζωγράφειου Γυμνασίου κ. Γκίζα Ευαγγελία, ο εκπαιδευτικός κ. Γεωργίου Παναγιώτης καθώς και αντιπροσωπεία μαθητών Γυμνασίου του Ζωγράφειου Σχολείου Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το κοινωνικό έργο που επιτελείται καθημερινά στα Γιάννενα για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ιωαννιτών για τη σπουδαιότητα των δράσεων εθελοντισμού, ενώ γνώρισαν από κοντά το Κοινωνικό Παντοπωλείο αλλά και το σημαντικό έργο που καθημερινά προσφέρει.
Στο link που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό ρεπορτάζ του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού ITV: