Με τον καθιερωμένο Αγιασμό ξεκίνησε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 η νέα σχολική χρονιά στο Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής. Το πρώτο κουδούνι σκόρπισε χαμόγελα αισιοδοξίας και ενθουσιασμό στους μαθητές όλων των βαθμίδων του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου την Ήπειρο, που παρευρέθηκαν στον αύλειο χώρο των εγκαταστάσεων.
Τους μαθητές καλωσόρισε ο Γενικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Σιούλας, ο οποίος στάθηκε στις περσινές επιτυχίες των μαθητών τις οποίες έθεσε ως βάση για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις κατά τη νέα σχολική χρονιά. Επίσης, εξέφρασε τις ευχές του στους μαθητές, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς για ένα εποικοδομητικό και γόνιμο εκπαιδευτικό έτος.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι Διευθύντριες του Δημοτικού Σχολείου κα Δήμητρα Παρτάλα, του Γυμνασίου κα Ευαγγελία Γκίζα και του Λυκείου κα Ευαγγελία Νάτσικα, οι οποίες ευχήθηκαν σε όλους τους μαθητές καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Τηρώντας και φέτος την Αυστριακή παράδοση, το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής αναβίωσε το “Schultüte και υποδέχτηκε τους μαθητές της Α’ τάξης του Δημοτικού σχολείου με μια έκπληξη. Το “Schultüte” είναι ένα έθιμο της Κεντρικής Ευρώπης με ιστορία 200 ετών και περιλαμβάνει μια εικαστική κατασκευή σε σχήμα κώνου η οποία είναι γεμάτη με σχολικά δώρα για τους νέους μικρούς μαθητές.

Alles Gute zum Schulanfang!