Με βαθιά συγκίνηση και υπερηφάνεια σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα του Ζωγράφειου Σχολείου αποχαιρέτησε τους απόφοιτους μαθητές Λυκείου για το σχολικό έτος 2020-21. Η βραδιά αποφοίτησης πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο της πισίνας παραλίμνιου ξενοδοχείου των Ιωαννίνων, την Παρασκευή 25 Ιουνίου σε μια εκδήλωση με απονομή αναμνηστικών δώρων, μουσική, δεξίωση και πολύ ενθουσιασμό.

Στην εναρκτήρια ομιλία ο κ. Γεώργιος Σιούλας, πρόεδρος του Ζωγράφειο Σχολείου, του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Ήπειρο που εισάγει στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα στοιχεία Αυστριακής Αγωγής, αναφέρθηκε στο βίο και την προσφορά του Ηπειρώτη Εθνικού Ευεργέτη Χρηστάκη Ζωγράφου και πραγματοποίησε ένα σύντομο απολογισμό του διδακτικού έτους που μόλις ολοκληρώθηκε. Στη συνέχεια, η κ. Christina Ruttner, Διευθύντρια του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας-Σχολή Μωραΐτη συνεχάρη διαδικτυακά τους απόφοιτους μαθητές και έστειλε τις δικές της ευχές για καλή σταδιοδρομία στον ακαδημαϊκό στίβο. Η κ. Ευαγγελία Νάτσικα Διευθύντρια του Ζωγράφειου Λυκείου και η κ. Ευαγγελία Γκίζα, αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ζωγράφειου Γυμνασίου αναφέρθηκαν στους συναισθηματικούς δεσμούς που, παρά τις αντιξοότητες της εποχής, δημιουργήθηκαν ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Ζωγράφειου Σχολείου συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων. Ο κ. Χρήστος Σταυράκος, Καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνο-Αυστριακής Διασύνδεσης αναφέρθηκε στις δυνατότητες που διανοίγονται για τους απόφοιτους του Ζωγράφειου Σχολείου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και οι οποίες αποτελούν πολύτιμα εφόδια για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Την βραδιά έκλεψε η συγκινητική ομιλία που απηύθυνε εκ μέρους των αποφοίτων ο μαθητής Ορφέας Ιωάννου ο οποίος, αφού πρώτα ευχαρίστησε τη διοίκηση και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, στη συνέχεια με το λόγο του αποτύπωσε το οικογενειακό κλίμα συνεργασίας που διέπει τη λειτουργία του Ζωγράφειου Σχολείου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση για τους μαθητές, τους κηδεμόνες τους, τους εκπαιδευτικούς και τους προσκεκλημένους στον αίθριο χώρο του ξενοδοχείου, με πυροτεχνήματα και πολύ κέφι!