Το Ζωγράφειο Σχολείο και το Κέντρο Ελληνο-Αυστριακής Διασύνδεσης συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές στη συναυλία κλασικής μουσικής που θα δώσει το διάσημο Βιεννέζικο κουαρτέτο εγχόρδων “Auner Quartett” στο φετινό 5ο Φεστιβάλ Δωδώνης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Δήμο Δωδώνης και το Πνευματικό του Κέντρο σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα στο πλαίσιο του φετινού «Ελληνο-Αυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού», που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Το κουαρτέτο εγχόρδων θα παρουσιάσει έργα των Νίκου Σκαλκώτα, Κωνσταντίας Γουρζή, Franz Schubert και Ludwig van Beethoven. Η κ. Κωσταντία Γουρζή μαέστρος, συνθέτης και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου του Μονάχου θα είναι η καλλιτεχνική σύμβουλος της συναυλίας.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 στις 21:00 στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης με ελεύθερη είσοδο. Για την αποφυγή συνωστισμού, προσέλευση κοινού από τις 20:00
Τη συναυλία θα τιμήσει με την παρουσία της η κMartina Hermann, Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αποστολής της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αρωγή του Δήμου Δωδώνης με τη στήριξη των χορηγών του Φεστιβάλ, καθώς και με τη χορηγία και υποστήριξη των εταιρειών:
Χορηγοί: Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Volton
Υποστηρικτές: ΙΚΤΕΟ Παπαδόπουλος, Τζιάκος Ν. Α.Ε.