Σε άμεση επαφή με τη νέα επιστημονική γνώση, τις καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές και τον κόσμο των επιχειρήσεων που παράγουν τεχνολογία αιχμής, ήρθε ομάδα μαθητών της Α’ τάξης Λυκείου του Ζωγράφειου Σχολείου Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής, μέσα από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην έδρα της Γιαννιώτικης εταιρείας πληροφορικής “NATECH”. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 στο πλαίσιο υλοποίησης κατά την τρέχουσα διετία από τους μαθητές, του έργου Erasmus+ με τίτλο: “Good school, good business”, στο οποίο συμμετέχει το Ζωγράφειο Σχολείο μαζί με σχολεία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Τους μαθητές υποδέχθηκε ο CEO της “NATECH”, κ. Θανάσης Ναυρόζογλου, ο οποίος τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και τους παρουσίασε το προφίλ της εταιρείας που ειδικεύεται στην παροχή λύσεων πληροφορικής για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις σε περισσότερες από 40 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης, ανέλυσε στους μαθητές του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Ήπειρο τον τρόπο λειτουργίας της “NATECH”, τις συνεργασίες που έχει συνάψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και τα project που υλοποιεί αυτή την περίοδο, μια εκ των κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο της πληροφορικής. Επιπλέον, δεν παρέλειψε να τους μιλήσει για τις περιζήτητες επιστημονικές ειδικότητες στο χώρο των επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς τους ορίζοντες και θέτοντας τους μαθητές στο επίκεντρο ενός κλάδου ο οποίος αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Τέλος, συνεχάρη τους μαθητές για την πρωτοβουλία της επίσκεψης και τους χάρισε αναμνηστικά δώρα.
Οι μαθητές από την πλευρά τους, ζήτησαν να πληροφορηθούν λεπτομέρειες για το project της δημιουργίας της πρώτης αμιγώς ψηφιακής τράπεζας στην Ελλάδα που υλοποιεί αυτή την περίοδο η “NATECH” σε συνεργασία με την “ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ”, συζήτησαν με τον κ. Θαν. Ναυρόζογλου τις προοπτικές τεχνολογικής και όχι μόνο ανάπτυξης που δημιουργεί στην περιοχή της Ηπείρου η δημιουργία του Πάρκου Τεχνολογίας και Έρευνας, ενώ με τις ερωτήσεις τους έλυσαν πολλές από τις απορίες τους.

Η διεύθυνση του Ζωγράφειου Σχολείου Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής ευχαριστεί θερμά την “NATECH” και ιδιαίτερα τον CEO της εταιρείας, κ. Θανάση Ναυρόζογλου για την υποδοχή, τη σημαντική παρουσίαση και τη χρήσιμη συζήτηση που είχε με τους μαθητές μας, οι οποίοι είχαν μια μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο του ψηφιακού επιχειρείν.