Το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής καθιστώντας τη μαθησιακή ευρωπαϊκή κινητικότητα ως αναπόσπαστο μέρος της σχολικής πραγματικότητας για τον κάθε μαθητή, προωθεί στο πλαίσιο του Erasmus+ τις διακρατικές συναντήσεις με σχολικές μονάδες του εξωτερικού. Με στόχο οι μαθητές να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με μια νέα κουλτούρα, να γνωρίσουν ένα νέο πολιτισμό και ένα νέο εκπαιδευτικό σύστημα και προκειμένου να αναπτύξουν το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας, έξι (6) μαθητές του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Ήπειρο, βρέθηκαν στην πόλη Slawno της Πολωνίας, το διάστημα από 12 έως 18 Ιουνίου 2023.

Στην τρίτη κατά σειρά εκπαιδευτική συνάντηση του έργου Erasmus+ KA210 με τίτλο: “Good School, good business” που πραγματοποιήθηκε στο τουριστικό θέρετρο της Βαλτικής θάλασσας, εκτός από τους μαθητές Λυκείου του Ζωγράφειου Σχολείου Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής και του Πολωνικού Λυκείου-οικοδεσπότη, συμμετείχαν και συμμαθητές τους από Λύκειο της Κωνσταντινούπολης. Οι μαθητές συμμετέχοντας στις εργασίες της πενθήμερης εκπαιδευτικής συνάντησης με θέμα: “Poland Economy and Startups in Agriculture”, είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους στην Αγγλική γλώσσα και τις νέες τεχνολογίες, να γνωρίσουν συμμαθητές τους από το εξωτερικό και να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους. Ταυτόχρονα, ήρθαν σε επαφή με την Πολωνική οικονομία, γνώρισαν τοπικούς επιχειρηματίες, επισκέφτηκαν τοπικές Startups επιχειρήσεις και συζήτησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αλλά και τις λύσεις που προωθούν απέναντι στα προβλήματα του κλάδου τους. Επιπλέον, ως εκπρόσωποι της πόλης μας στο εξωτερικό οι μαθητές του Ζωγράφειου Σχολείου Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής πρόβαλαν στα σχολεία των εταίρων αλλά και στους φορείς των περιοχών που επισκέφτηκαν, τις ομορφιές, την ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί του Ζωγράφειου Σχολείου Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα του Slawno, επισκέφτηκαν το δημαρχείο της Πολωνικής πόλης, ενώ πραγματοποίησαν επισκέψεις στην τουριστική πόλη Ustka την εμβληματική πόλη του Gdansk και την πόλη της Dobrzyca, όπου ξεναγήθηκαν στους μοναδικούς θεματικούς βοτανικούς κήπους Hortulus, που περιλαμβάνουν είκοσι οκτώ θεματικές ζώνες με είδη φυτών από όλο τον κόσμο.