Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ζωγράφειο Σχολείο και την Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό με θέμα: «Ο Αυστριακός Φιλελληνισμός κατά την Ελληνική Επανάσταση», τιμήθηκαν οι Αυστριακοί Φιλέλληνες για την προσφορά τους στην απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον τουρκικό ζυγό. Στην ίδια εκδήλωση, ο Γενικός Διευθυντής του πρώτου στην Σχολείου Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής στην Ελλάδα και του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Ήπειρο κ. Γεώργιος Σιούλας, απένειμε τιμητικά στην Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα κ. Mag. Hermine Poppeller, το συλλεκτικό μετάλλιο που εξέδωσε το Ζωγράφειο Σχολείο για να τιμήσει την προσφορά του εμβληματικού Αυστριακού Φιλέλληνα Anton Prokesch Von Osten με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021, στο Μουσείο Φιλελληνισμού στην Αθήνα, και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις η αντιπροσωπεία μαθητριών της Ομάδας Φιλελληνισμού του Ζωγράφειου Σχολείου, οι οποίες παρουσίασαν την περίληψη της βραβευμένης μαθητικής εργασίας τους για τον Αυστριακό Φιλελληνισμό, που εκπόνησαν στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό, που διοργάνωσε η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Αυστρίας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής κ. Γεώργιος Δημόπουλος, ο πρόεδρος της Εταιρείας για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό, Ιδρυτής του Μουσείου Φιλελληνισμού και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821, κ. Κωνσταντίνος Βελέντζας, αντιπροσωπεία της διοίκησης του Ζωγράφειου Σχολείου, εκπρόσωποι φορέων και αρκετοί Έλληνες και Αυστριακοί πολίτες.

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε στο κανάλι του Ζωγράφειου Σχολείου στο YouTube, όπου είναι διαθέσιμη, κάνοντας κλικ στο link που ακολουθεί:

https://youtu.be/SFnAi0Oi1Vc