Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του Ζωγράφειου Σχολείου σας προσκαλούν στην έκθεση έργων καλλιτεχνικής δημιουργίας των μαθητών του Σχολείου μας, που συνδιοργανώνεται με το Εικαστικό Εργαστήρι: «Το Σπίτι της Τέχνης».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Μεντρεσέ του Τζαμιού του Βελή Πασά (έξοδος Δημοτικού Parking-έναντι Λαϊκής Αγοράς), θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 11 μέχρι και την Κυριακή 17 Απριλίου 2022 και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) από τις 18:30 έως τις 20:30, ενώ το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου 2022 θα είναι επισκέψιμη από 11:00 έως τις 13:00 και από τις 18:30 έως τις 20:30.

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 στις 19:30.

 

Στην Έκθεση θα παρουσιαστούν τα ομαδικά έργα ζωγραφικής που δημιούργησαν οι μαθητές του Ζωγράφειου Σχολείου αλλά και τα εικαστικά έργα των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου “Το Σπίτι της Τέχνης”. Οι μαθητές του Ζωγράφειου Σχολείου μέσα από την ομαδοσυνεργατική μέθοδο επιχειρούν ένα ταξίδι στην τέχνη παρουσιάζοντας 15 έργα Ελλήνων και ξένων εικαστικών μέσα από την ποικιλομορφία της ατομικής εικαστικής αντίληψης. Ξετυλίγουν «εν είδει παζλ» το κάθε έργο, το οποίο έτσι λειτουργεί ως δημιουργική μαθητεία στην τέχνη. Η συνεξάρτηση αυτή αξιοποιεί καλύτερα τις καλλιτεχνικές δυνατότητες των μαθητών.

 

Οι μαθητές του Ζωγράφειου Σχολείου θα παρουσιάσουν τα εξής έργα:

 

– Π. Πικάσο, «Αυτοπροσωπογραφία σε καμβά»

– Π. Πικάσο, «Γκέρνικα»

– Π. Πικάσο, «Κεφάλι Γυναίκας»

– Β. Βαν Γκογκ, «Αυτοπροσωπογραφία»

– Β. Βαν Γκογκ, «Έναστρη νύχτα»

– Β. Βαν Γκογκ, «Υπνοδωμάτιο στην Αρλ»

– Γκ. Κλιμτ, «Το φιλί»

– Β. Καντίνσκι, «Κύκλοι στον Κύκλο»

– Γ. Μόραλης, «Διάλογος»

– Δ. Μυταράς, «Θεατρικό»

– Αλ. Φασιάνος, «Ερμής»

– Αλ. Φασιάνος, «Μπλε ποδηλάτης και χαρταετό»

– Αλ. Φασιάνος, «Περιστέρια σε βασιλικό μπλε φόντο»

– Κ. Μαλάμος, «Οικία ευγενούς στα Γιάννενα»

– Γ. Σταθόπουλος, «Δοξαστικό για την Ελευθερία».

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19.