Λίγο μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι κηδεμόνες των μαθητών της Α’ τάξης Γυμνασίου και της Α’ τάξης Λυκείου του Ζωγράφειου Σχολείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν υπεύθυνα από τη διοίκηση και τη διεύθυνση του Σχολείου για τη λειτουργία, την ακολουθούμενη μαθησιακή διαδικασία, το πρόγραμμα, τη φοίτηση, τη στοχοθεσία, την αξιολόγηση των μαθητών αλλά και για την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (Τ.Θ.Δ.Δ.). Οι ενημερώσεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 29 Σεπτεμβρίου 2021 στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, σε κυλιόμενες παρουσιάσεις προς αποφυγή συνωστισμού στο χώρο, εφαρμόζοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Μετά το καλωσόρισμα των κηδεμόνων ο Γενικός Διευθυντής του  Ζωγράφειου Σχολείου, κ. Γεώργιος Σιούλας, παρουσίασε το πλαίσιο λειτουργίας του Σχολείου και ενημέρωσε τους κηδεμόνες για μια σειρά ζητήματα που αφορούν τη φοίτηση των μαθητών τόσο στην Α’ τάξη Γυμνασίου όσο και στην Α΄τάξη Λυκείου. Στη συνέχεια, η Διευθύντρια του Λυκείου κ. Ευαγγελία Νάτσικα και η αναπληρώτρια Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Ευαγγελία Γκίζα ανέλυσαν την ακολουθούμενη μαθησιακή διαδικασία, το πρόγραμμα, τη φοίτηση, τη στοχοθεσία, την αξιολόγηση των μαθητών του Σχολείου αλλά και για την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (Τ.Θ.Δ.Δ.). Από την πλευρά τους οι κηδεμόνες, υπέβαλαν τα ερωτήματα και τις απορίες τους προς τη διεύθυνση του Σχολείου και ακολούθησε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος.
Για το Ζωγράφειο Σχολείο το πρώτο Ευρωπαϊκό Σχολείο στην Ήπειρο και το πρώτο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής στην Ελλάδα, η στενή και διαρκής συνεργασία της διοίκησης, της διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών του Σχολείου με τους κηδεμόνες των μαθητών, αποτελούν εχέγγυο και βάση για το χτίσιμο μιας δημιουργικής σχέσης εμπιστοσύνης καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.