Το Ζωγράφειο Σχολείο επισκέφτηκε η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα κ. Hermine Poppeller και είχε τη δυνατότητα να συναντήσει τους ανθρώπους του πρώτου στην Ελλάδα Σχολείου Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής και να ξεναγηθεί στις σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Ήπειρο. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκε για τον Ελληνο-Αυστριακοκεντρικό χαρακτήρα του Σχολείου, για τις δράσεις Ελληνο-Αυστριακού ενδιαφέροντος, καθώς και για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται στο Σχολείο, που φέρει το όνομα του εμβληματικού Ηπειρώτη Εθνικού Ευεργέτη Χρηστάκη Ζωγράφου.
Η κ. H. Poppeller είχε επαφές με τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς, επισκέφτηκε μαθητές στις τάξεις τους, συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στο Αμφιθέατρο του Σχολείου και αντάλλαξε μαζί τους αναμνηστικά δώρα. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων που είχε η κ. Πρέσβης στην περιοχή με στόχο την ενίσχυση και τη διεύρυνση των σχέσεων πολυεπίπεδης συνεργασίας της Ηπείρου με φορείς της Αυστρίας.
Το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής λειτουργώντας ως μια ζωντανή εκπαιδευτική και πολιτιστική γέφυρα με το αυστριακό γίγνεσθαι, υποστηρίζει τις παραδοσιακά στενές σχέσεις της Ελλάδας και της Αυστρίας, ενώ παραμένει προσηλωμένο στην προώθηση των αξιών και των αρχών που μας κληροδότησαν οι Ηπειρώτες Εθνικοί Ευεργέτες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό ρεπορτάζ, όπως προβλήθηκε στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό ITV: