Τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στις εργασίες της τέταρτης εκπαιδευτικής συνάντησης του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ με τίτλο: “SmARTourism”, που διοργάνωσε το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής στα Ιωάννινα το διάστημα 13-19 Νοεμβρίου 2022, μετέφεραν στο τηλεοπτικό κοινό των Ιωαννίνων και ολόκληρης της βορειοδυτικής Ελλάδας, δύο μαθήτριες Λυκείου του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου της Ηπείρου.
Οι μαθήτριες αποδεχόμενες την πρόσκληση του δημοσιογράφου κ. Βλάση Ντόκα εμφανίστηκαν ζωντανά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού ITV και παρουσίασαν τους στόχους του έργου, τη μεθοδολογία υλοποίησης, τις εμπειρίες τους από τα ταξίδια τους στο εξωτερικό και τα πολλά εκπαιδευτικά, παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη που είχαν τόσο οι ίδιες, όσο και οι συμμετέχοντες συμμαθητές τους στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Eramsus+.
Στο πλαίσιο της επίσκεψή τους, οι μαθήτριες, συνοδευόμενες από εκπαιδευτικούς τους Ζωγράφειου Σχολείου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα τηλεοπτικά πλατό, στην αίθουσα σύνταξης, στο control room αλλά και στο green box του τηλεοπτικού σταθμού ITV. Οι μαθήτριες κατανόησαν βιωματικά σε πραγματικό χρόνο, τη διαδικασία παρουσίασης ενός ζωντανού ειδησεογραφικού προγράμματος καθώς και των υψηλών απαιτήσεων που έχει η παραγωγή του. Επίσης, πολύτιμη ήταν η συνάντησή τους με τον έμπειρο δημοσιογράφο κ. Βλ. Ντόκα με τον οποίο είχαν μια σύντομη συζήτηση για το ρόλο της τηλεόρασης ως μέσο ενημέρωσης και την ταχύτητα μετάδοσης της πληροφορίας.
Παρακολουθήστε εδώ το video με την εμφάνιση των δύο μαθητριών