Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 θα μείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων (Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών. Το κλείσιμο των σχολείων γίνεται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν και την πτώση της θερμοκρασίας που αναμένεται τις επόμενες ώρες.  Η απόφαση ελήφθη ύστερα από σύσκεψη των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών και των φορέων της Εκπαίδευσης με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών.
Όπως μας έχει ενημερώσει το Υπουργείο Παιδείας σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα διακοπεί αλλά θα πραγματοποιείται εξ αποστάσεως μέσω της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης, όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ 4264/30-09-2020.
Κατά συνέπεια, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου τα μαθήματα σε όλες τις βαθμίδες (Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο, Λύκειο) στο Ζωγράφειο Σχολείο θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως μέσω Τηλεκπαίδευσης (με βάση το ισχύον Πρόγραμμα) και όχι με τη φυσική παρουσία των μαθητών στο Σχολείο, καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων θα παραμείνει κλειστό.
Μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών κάνοντας κλικ στο παρακάτω link:

https://www.ioannina.gr/%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf-%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b9%cf%84%cf%8e%ce%bd/