Το Κέντρο Ελληνο-Αυστριακής Διασύνδεσης σε συνεργασία με το Ζωγράφειο Σχολείο διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό για τη δημιουργία χριστουγεννιάτικης κάρτας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται αποκλειστικά στους μαθητές Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου που φοιτούν στο Ζωγράφειο Σχολείο, το πρώτο σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής στην Ελλάδα και το πρώτο Ευρωπαϊκό Σχολείο στην Ήπειρο και έχει ως θέμα: «Χριστούγεννα στην Ελλάδα και την Αυστρία».
Οι τρεις κάρτες που θα διακριθούν στο διαγωνισμό θα σταλούν ως χριστουγεννιάτικες ευχετήριες κάρτες από το Ζωγράφειο Σχολείο και το Κέντρο Ελληνο-Αυστριακής Διασύνδεσης τα φετινά Χριστούγεννα και θα μεταφέρουν στην Ελλάδα και την Αυστρία τις ευχές των Άγιων Ημερών.

Όροι του διαγωνισμού:
– Οι συμμετέχοντες/ουσες στο διαγωνισμό μαθητές/τριες θα πρέπει να δημιουργήσουν το έργο τους σε χαρτί μεγέθους Α4.
– Στο έργο τους δεν θα πρέπει να αναγράφουν ευχές, φράσεις, γράμματα, αριθμούς και ονόματα.
– Η επιλογή των υλικών ή της τεχνοτροπίας (ζωγραφική, κολάζ, ηλεκτρονική σχεδίαση, κ.α.) είναι ελεύθερη για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.
– Η συμμετοχή στο διαγωνισμό γίνεται με ένα μόνο έργο ανά μαθητή/τρια.
– Οι συμμετέχοντες/ουσες στο διαγωνισμό μαθητές/τριες θα πρέπει να αποστείλουν το έργο τους ηλεκτρονικά (ως συνημμένο αρχείο) σε σκαναρισμένη μορφή (όχι  φωτογραφία από κινητό) ως επισυναπτόμενο αρχείο, που δεν θα ξεπερνά τα 5 MB στην ηλεκτρονική διεύθυνση: greekaustriancenter@gmail.com μέχρι την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 στις 23:59. Συμμετοχές που θα αποσταλούν μετά τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα δεν θα ληφθούν υπόψη.
– Στο θέμα του e-mail και στο όνομα του συνημμένου αρχείου θα αναγράφονται τα εξής στοιχεία του/ης διαγωνιζόμενου/νης μαθητή/τριας: Επώνυμο, Όνομα και Τάξη που φοιτά στο Ζωγράφειο Σχολείο.

Τα έργα των μαθητών θα εξετάσει κριτική επιτροπή στην οποία συμμετέχει πανεπιστημιακός του τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εικαστικός της πόλης και η εκπαιδευτικός εικαστικών του Ζωγράφειου Σχολείου.

Οι μαθητές/τριες τα έργα των οποίων θα βραβευθούν, θα ειδοποιηθούν σχετικά τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 και στη συνέχεια όλα τα έργα των μαθητών/τριών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό θα αναρτηθούν στο Ζωγράφειο Σχολείο αλλά και στην ιστοσελίδα και τα Social Media του Σχολείου.

Δώρα:
Η διάκριση των τριών έργων δεν θα γίνει από το σύνολο των συμμετοχών αλλά ανά ηλικιακή ομάδα των μαθητών/τριών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Στο πλαίσιο αυτό, θα δοθεί:
– Ένα δώρο (Smartwatch) στον/ην διακριθέντα/θείσα μαθητή/τρια που φοιτά στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο (Τάξεις Α΄ – Γ΄),
– Ένα δώρο (Smartwatch) στον/ην διακριθέντα/θείσα μαθητή/τρια που φοιτά στο Ζωγράφειο Δημοτικό Σχολείο (Τάξεις Δ΄ – ΣΤ΄),
– Ένα δώρο (Παιχνίδι κατασκευών LEGO) στον/ην διακριθέντα/θείσα μαθητή/τρια που φοιτά στο Ζωγράφειο Δημοτικό Σχολείο (Τάξεις Α΄ – Γ΄).

Η απονομή των δώρων στους/τις διακριθέντες/θείσες μαθητές/τριες θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στο χώρο του Σχολείου σε ημέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί εγκαίρως το προσεχές διάστημα.