Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας οι απόφοιτοι και οι τελειόφοιτοι που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα πρέπει να υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ. Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι για υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση) καθώς και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (για εισαγωγή σε δημόσια ΙΕΚ), θα πρέπει να προσέλθουν (εργάσιμες ώρες) στο σχολείο μέχρι και την Τετάρτη 30 Ιουνίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν μετά από την ανακοίνωση των βαθμολογιών στις πανελλαδικές εξετάσεις, κατόπιν νεότερης ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσουν στην οριστική υποβολή του.
Οι ίδιες ημερομηνίες αφορούν και στους υποψηφίους ημερησίων ΓΕΛ 2019 ή 2020 για το ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων, που δεν συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.
Σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να συμβουλευτούν την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, κάνοντας κλικ ΕΔΩ