Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές του μπάσκετ ο Μιχάλης Κακιούζης, που συνέδεσε την πολύχρονη καριέρα του με πολλές και σημαντικές διακρίσεις σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, συζήτησε με τους μαθητές του Ζωγράφειου Σχολείου στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 και ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας παρακολούθησε μαζί με τους μαθητές μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές επιτυχίες της πλούσιας αθλητικής καριέρας του. Απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών που αφορούσαν την πορεία τους στον αθλητισμό και τις αξέχαστες στιγμές χαράς που μας χάρισε με την αγαπημένη εθνική όλων των Ελλήνων φιλάθλων, την Εθνική Ελλάδος του μπάσκετ. Ταυτόχρονα, προέτρεψε τους μαθητές να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με το άθλημα μπάσκετ, ώστε να ωφεληθούν σημαντικά στη διαμόρφωση μιας ισορροπημένης και ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Επίσης, τους ζήτησε καθημερινά να επιδεικνύουν συνέπεια απέναντι στις σχολικές τους υποχρεώσεις, ώστε να καταφέρουν να επιτύχουν τους εκπαιδευτικούς στόχους τους.
Ο Μιχ. Κακιούζης σήμερα είναι προπονητής σε μια από τις κορυφαίες ομάδες του Ρουμανικού πρωταθλήματος, ενώ κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί σε μερικές από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας και της Ευρώπης. Έχει περάσει από όλες τις εθνικές ομάδες της χώρας μας και με την Εθνική ομάδα των ανδρών μετρά 116 συμμετοχές. Έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών το 2005, τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών το 2006 και την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων το 1995.
Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού ολοκληρώθηκε για τους μαθητές του Ζωγράφειου Σχολείου με αθλητικές δραστηριότητες και αθλοπαιδιές στα γήπεδα των εγκαταστάσεων με βάση το σύνθημα του 8ου φετινού εορτασμού: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».