Σε συνάντηση εργασίας στην Πεσκάρα της Ιταλίας συμμετείχε ομάδα μαθητριών του Ζωγράφειου Λυκείου συνοδευόμενη από εκπαιδευτικούς του Σχολείου, στο πλαίσιο της δεύτερης κινητικότητας για μαθητές (C2) του έργου “SmARTourism” που υλοποιούν την τρέχουσα διετία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το διάστημα 9-15 Μαΐου 2022 και σε αυτή παρευρέθηκαν και αποστολές μαθητών από τα σχολεία-εταίρους (Ιταλία, Γαλλία, Βουλγαρία, Σερβία και Τουρκία).
Οι μαθήτριες του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Ήπειρο και του πρώτου Σχολείου Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής στην Ελλάδα ήρθαν σε επαφή με τους συμμαθητές τους από άλλες χώρες της Ευρώπης και εργάστηκαν ομαδικά και συνεργατικά σε ψηφιακές πλατφόρμες με κοινό στόχο την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης φάσης του προγράμματος. Ταυτόχρονα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα να παρακολουθήσουν μαθήματα ιταλικής γλώσσας, πολιτισμού και κουλτούρας αλλά και να μαγειρέψουν αυθεντικές ιταλικές συνταγές! Όμως για δύο ημέρες εφάρμοσαν σε πρακτικό επίπεδο τη διαδικτυακή εκπαίδευση και γνώση που κατέκτησαν διαδικτυακά τον περασμένο Απρίλιο πάνω στο διαδικτυακό μάρκετινγκ σχετικά με το πώς θα προωθούν αποτελεσματικά υπηρεσίες και προϊόντα μέσα από τα social media. Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί του Ζωγράφειου Σχολείου από κοινού με τους συναδέλφους τους από τα σχολεία-εταίρους, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που άπτονται της υλοποίησης του προγράμματος και να προγραμματίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στην παραθαλάσσια πόλη της Πεσκάρα, γνώρισαν τις ομορφιές της Περιφέρειας του Αμπρούτσο, επισκέφτηκαν μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στην περιοχή, ενώ μία ολόκληρη ημέρα το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη και ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ιταλίας τη Ρώμη, όπου επισκέφτηκαν τα περισσότερα από τα παγκόσμιας αναφοράς μνημεία της αιώνιας πόλης.