Μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα που περιελάμβανε μουσική, εικαστικές μαθητικές δημιουργίες, θεατρική παράσταση, απονομές αναμνηστικών, εκπλήξεις και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του διδακτικού έτους για τους μαθητές Δημοτικού του Ζωγράφειου Σχολείου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο των εγκαταστάσεων του Ζωγράφειου Γυμνασίου – Λυκείου, όπου έδωσε το «παρών» σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα του Σχολείου, τηρώντας φυσικά όλους τους κανόνες ασφάλειας και αποφυγής διασποράς του Covid 19.

Η Διευθύντρια του Ζωγράφειου Δημοτικού Σχολείου κ. Δήμητρα Παρτάλα καλωσορίζοντας τους μαθητές, τους κηδεμόνες τους και φυσικά τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου έκανε έναν απολογισμό των εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποιήθηκαν την απερχόμενη  σχολική χρονιά και συνεχάρη τους μαθητές για τις υψηλές αποδόσεις και τις σημαντικές διακρίσεις που πέτυχαν. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του Σχολείου, καθώς είναι το πρώτο στην Ελλάδα και φυσικά στην Ήπειρο σχολείο, που εισάγει στην εκπαιδευτική του διαδικασία στοιχεία αυστριακής αγωγής. Στη συνέχεια, επισήμανε τα εξαιρετικά αποτελέσματα που πέτυχαν οι μαθητές στους διαγωνισμούς πιστοποίησης της γλωσσομάθειας τόσο στη γερμανική (ÖSD) όσο και στην αγγλική (Cambridge) γλώσσα.

Οι μαθητές όλων των τάξεων συμμετείχαν στη σπονδυλωτή θεατρική παράσταση παρουσιάζοντας στους γονείς και δασκάλους τους αποσπάσματα από το βιβλίο «θα σου πω μια ιστορία» του αργεντινού γιατρού, ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα Χόρχε Μπουκάι. Οι απόφοιτοι της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου παρέλαβαν από τον πρόεδρο του Ζωγράφειου Σχολείου κ. Γεώργιο Σιούλα και τα μέλη της Διοίκησης τα αναμνηστικά αποφοίτησης, ενώ η νύχτα έγινε μέρα από τα βεγγαλικά που γέμισαν τον ουρανό. Επίσης, οι μικροί μαθητές ένιωσαν μεγάλη χαρά όταν αντίκρισαν τον Rolo τον βασικό χαρακτήρα των βιβλίων αγγλικής γλώσσας των εκδόσεων της εταιρείας “Express Publishing” με τον οποίον έπαιξαν, χόρεψαν και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες. Όμως οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν, καθώς τους μαθητές περίμενε ένα κινητό stand παγωτού!

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ευχές για καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές!