Μαθητές του Ζωγράφειου Σχολείου Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής συμμετείχαν στη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα στα Ιωάννινα ανήμερα της 111ης επετείου Απελευθέρωσης της πρωτεύουσας της Ηπείρου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Προέδρου της Βουλής κ. Κων/νου Τασούλα, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια, σύσσωμων των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Οι μαθητές Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου, του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Ήπειρο απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων για την άψογη εμφάνισή τους στην παρέλαση και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα ότι η αυταπάρνηση των προγόνων μας θα αποτελεί για όλους μας ένα φωτεινό παράδειγμα που θα μας συνοδεύει στο μέλλον.
Προηγουμένως, οι σημαιοφόροι όλων των βαθμίδων του Ζωγράφειου Σχολείου παρευρέθηκαν στο Ηρώο Μπιζανομάχων στην κεντρική πλατεία, όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, ενώ πιο πριν παρακολούθησαν στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων την Επίσημη Δοξολογία.